Hoe kun je zorgen voor passief inkomen?

0
150
passief inkomen

Passief inkomen is misschien nog niet bij iedereen bekend, maar wordt wel steeds populairder. Met passief inkomen wordt inkomen bedoeld waar je niet telkens voor hoeft te werken. Bij actief inkomen is dit wel zo, want hierbij ruil jij je gewerkte uren in voor geld. Dit klinkt misschien een beetje verwarrend, maar het is eigenlijk heel simpel. Denk bijvoorbeeld aan de royalty’s die je krijgt voor een boek dat je hebt geschreven, inkomsten uit het verhuren van kamers in je huis of geld dat je verdient door advertenties.

Waarom kiezen voor passief inkomen?

Je hoeft natuurlijk niet te kiezen voor een passief inkomen, maar als je graag wat extra geld binnen wilt halen is het wel een goed idee. Je hoeft er vaak namelijk niet zoveel voor te doen, waardoor je genoeg tijd overhoudt voor je gezin of een hobby. Veel mensen denken dat je er slapen rijk van kan worden, maar in de praktijk is dit toch anders. Het is namelijk niet zo dat je er helemaal niks voor hoeft te doen.

Pak je het goed aan, dan kan uiteindelijk zeker de helft van je inkomen bestaan uit passieve inkomsten, wat een erg lekker idee is natuurlijk. Op die manier heb jij ook net iets meer vrijheid om te doen wat je graag doet.

Manieren om te zorgen voor passief inkomen

Beginnen met een passief inkomen kan door tijd of geld te investeren. Het is dus zeker niet nodig dat je geld investeert, ook je tijd is al voldoende. Wel moet je er dan rekening mee houden dat het wellicht iets minder snel gaat, maar ook dit is afhankelijk van wat jij doet voor je geld.

Wil je met geld investeren dan zou je kunnen denken aan beleggen in aandelen of investeren in onroerend goed of een bedrijf. Maar er zijn ook minder ‘grote’ opties als het gaat om passief inkomen. Denk bijvoorbeeld aan het starten van een webshop waarbij je producten van een bepaald niche verkoopt door middel van dropshipping.

Een blog beginnen

Een optie die veel wordt gebruikt is het starten van een blog. Bloggen kan iedereen maar je doet er wel goed aan een onderwerp te kiezen waar jijzelf interesse in hebt, maar waar ook de lezer naar op zoek is.

Wel moet je er dan uiteraard voor zorgen dat je blog ook bekeken wordt, en dat er op de links en advertenties doorgeklikt wordt. Dit kun je onder andere doen met linkbuilding. Dit zorgt ervoor dat jouw website of webshop beter online gevonden wordt.

Een blog beginnen is niet helemaal gratis. Voor je website en domeinnaam betaal je een aantal euro per maand, wat neerkomt op een paar tientjes per jaar. De kosten van linkbuilding zijn van tevoren niet goed te zeggen, omdat het er echt aan ligt hoe je dit aan wilt pakken. Besteed je dit gedeelte uit dan kost het je uiteraard meer dan wanneer je het zelf doet.