Apple lanceert eindelijk nieuwe toestellen: dit is er bekend gemaakt!

0
156
iphone 12

Liefhebbers hebben er even op moeten wachten, de introductie van nieuwe toestellen door Apple. Eerder dit jaar kregen onder meer de iPad Air en de iWatch een flinke upgrade. Wat is er bekend gemaakt over de nieuwste iPhone (12)? Is het Apple opnieuw gelukt om een smartphone te ontwikkelen, die de strijd aan kan gaan met de populaire Galaxy S20 van Samsung? In dit artikel zetten we de verschillende verbeteringen in de nieuwste iPhone voor je op een rijtje. Overweeg jij het toestel te kopen?

Nieuwste iPhone leverbaar in vier modellen

De nieuwste iPhone is leverbaar in vier modellen, namelijk: het basismodel, de iPhone 12 Mini, de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max. Voor deze laatste twee Pro-modellen moet aanzienlijk meer betaald worden, dan voor het basismodel en de iPhone 12 Mini. De iPhone 12 Mini is met 5.4 inch een heel compact model smartphone. Ideaal, wanneer je de telefoon voornamelijk gebruikt om te bellen en chatten. De iPhone 12 en de iPhone 12 Pro hebben het formaat van hun voorganger behouden: 6.1 inch. Het grootste model, de iPhone 12 Pro Max, is dit jaar écht groot! Het model is de grootste smartphone die Apple tot dit moment op de markt bracht met een formaat van 6.7 inch.

LiDAR-sensor toegevoegd aan de camera

Bij de iPhone 12 Pro en de iPhone 12 Pro Max heeft Apple dit jaar een LiDAR-sensor toegevoegd. Deze extra dieptesensor ken je wellicht uit het laatste model van de iPad Pro, welke sinds maart verkocht wordt. De LiDAR-sensor komt niet alleen de kwaliteit van foto’s en video’s ten goede. Ook helpt het je nog meer uit AR- en VR-toepassingen te halen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om middels een app te beoordelen hoe een bepaalde kleur op de wand in huis staat. Of wat te denken van het visualiseren van het gebruik van een bepaalde plant in je woon- of slaapkamer? De mogelijkheden van augmented reality worden steeds uitgebreider. Met deze LiDAR-sensor ben je klaar voor de toekomst!

Verbeterde, krachtige chipset in de iPhone 12

De iPhone 12 is door Apple voorzien van een nieuwe generatie Bionic chipset. Het model beschikt over de A14 chipset, welke een krachtigere processor heeft dan zijn voorganger. Ook deze verbetering komt de toepassingen van AR en VR ten goede. Een ander voordeel van deze nieuwe chipset, is het feit dat het de iPhone 12 energiezuiniger laat werken. Hier merk je niet direct iets van, omdat de batterijcapaciteit van de iPhone 12 verlaagd is ten opzichte van zijn voorganger.

Naast de reeds beschreven verbeteringen, voerde Apple diverse andere aanpassingen door in de nieuwe iPhone 12. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om het toestel te verbinden met het 5G-netwerk in de toekomst! Ook heeft Apple de iPhone 12 van een platte zijkant voorzien, in plaats van de bolle variant die de laatste jaren gebruikt werd.