Creëer een thuisgevoel op kantoor

0
162
huiselijk kantoor

Tegenwoordig zijn we ongeveer evenveel op kantoor als thuis. Eerder was het kantoor alleen een werkplek, terwijl het nu een plek is waar jouw team zich ontwikkelt, samenkomt en zich thuis voelt. Een thuisgevoel op kantoor heeft veel voordelen. Ben je benieuwd welke voordelen dit zijn? En hoe jij zelf een huiselijke sfeer kan creëren op kantoor? In dit artikel van SKEPP lees je alle ins and outs.

Oost west, thuis best

Op kantoor voel je je nooit zo thuis als in je eigen huis. Dat is natuurlijk erg logisch. Sinds het coronavirus begon, werkten we steeds meer thuis. Toen vonden veel mensen thuiswerken maar niks. Toch tonen vele onderzoeken aan dat je productiever bent tijdens het thuiswerken. Waarom? Omdat je je op gemak voelt op je thuiswerkplek. Ook ben je thuis minder snel afgeleid door collega’s. Daarnaast ervaar je thuis minder vervelende prikkels van een vergadering of presentatie. Hierdoor voel je je gelukkiger en ervaar je minder stress.

Veel bedrijven vinden het een moeilijke keuze; laat je jouw team thuiswerken voor een hogere productiviteit of wil jij je collega’s terug op kantoor hebben? De juiste oplossing is een combinatie van werken op kantoor en thuiswerken. Zorg dan wel dat je team net zo productief is op kantoor als thuis. Een huiselijke sfeer op kantoor helpt hierbij. Zo voelen je collega’s zich thuis op kantoor, wordt je team productiever en verbeter je meteen de teamspirit. Klinkt goed, toch?

De voordelen van een thuisgevoel op kantoor

Mensen die zich thuis voelen op kantoor zijn over het algemeen gelukkiger. En als je team met plezier naar kantoor gaat, zullen je collega’s zich minder snel ziekmelden. Het ziekteverzuim neemt af, wanneer je collega’s een thuisgevoel op kantoor ervaren. Door middel van een huiselijke sfeer op kantoor behaalt jouw team betere resultaten en levert jouw team werk van een betere kwaliteit.

Maar niet alleen jouw collega’s voelen zich prettiger binnen een omgeving waar zij huiselijkheid voelen, ook bezoekers en (potentiële) klanten voelen zich fijner binnen een kantoor met een huiselijke sfeer. Het schept namelijk een band als je in een uitnodigend kantoor vrijuit (in)formeel kan kletsen.

Creëer een thuisgevoel op kantoor

Als jij je thuisvoelt op kantoor, communiceer je beter met collega’s, voel jij je op je gemak, ervaar je minder stress en kun je makkelijker jouw werk doen. De onderlinge communicatie is één van de belangrijkste onderdelen van de sfeer op kantoor. Maar ook het kantoormeubilair is een belangrijke factor. Creëer met de onderstaande tips een huiselijke sfeer op kantoor.

✅ Focus en rust

Er moet ruimte zijn voor een korte pauze na een lange tijd gefocust werken. Door korte time-outs te nemen na een periode geconcentreerd werken, stimuleer je jouw creativiteit én ben je productiever. Zorg daarom voor een ruimte waar jouw team even kan ontspannen.

✅ Connect met collega’s

Een sociaal hart binnen het kantoor wordt steeds belangrijker – jouw team kan hier op een informele manier bijkletsen en even ontspannen. Een sociaal hart creëer je eenvoudig met een gezellige bar of een cozy zithoek. In deze ruimte kun je ‘s middags ook samen lunchen of een teamoverleg houden.

Get to work met het New Work principe

In de toekomst wordt de werkweek een combinatie van werken op kantoor en thuiswerken. Hierdoor krijgt het kantoor een andere functie, namelijk het kantoor als clubhuis. Iedere collega komt dan met een andere reden naar kantoor. Met een New Work kantoorinrichting kan iedereen zijn eigen ding doen én creëer je een huiselijke sfeer op kantoor. Met het New Work principe wordt het kantoor opgedeeld in 4 verschillende werkzones; Connect, Cowork, Conference en Concentrate.

Een traditionele kantoorinrichting is vaak saai en geeft geen gevoel van thuis. Een New Work kantoorinrichting zorgt wel voor een thuisgevoel op kantoor. Met het New Work principe boost je de teamspirit en stimuleer je de creativiteit en productiviteit van jouw team. Ben je benieuwd hoe je een thuisgevoel kan creëren met behulp van de 4 verschillende werkzones? Bezoek de website van SKEPP, laat je inspireren en voel je thuis op kantoor!