Je goederen eenvoudig vervoeren

0
58
man met steekwagen

Binnen een bedrijf moeten er vaak goederen vervoerd worden. Denk aan een groot magazijn waar spullen door middel van een ordersysteem bij elkaar gezocht worden, om vervolgens ingepakt te worden zodat het naar de klant verzonden kan worden. Maar ook binnen bedrijven met andere doeleinden komt het geregeld voor dat er goederen vervoert of verplaatst moeten worden.

Heftruck gebruiken binnen je bedrijf

Een heftruck is een veelvoorkomend hulpstuk binnen verschillende bedrijven. Alles wat op een pallet staat en verplaatst moet worden, kan door middel van een heftruck veilig de eindplaats bereiken. Wel heb je hier werknemers voor nodig die in het bezit zijn van een heftruckcertificaat.

Ook een reachtruck komt vaak voor, en werkt net even anders. Dit hulpmiddel is vooral ideaal wanneer er goederen hoog in het magazijn liggen. Door middel van een reachtruck kun je hier eenvoudig en veilig bij, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Steekwagens gebruiken

Ook steekwagens worden vaak gebruikt. Niet alleen binnen bedrijven maar bijvoorbeeld ook tijdens een verhuizing, een verbouwing thuis of wanneer er nieuwe meubels aangeschaft zijn. Pakketdiensten maken hier ook gebruik van, wanneer zij veel pakketten tegelijk af moeten geven of wanneer het om een groot en zwaar pakket gaat.

Er zijn diverse soorten steekwagens verkrijgbaar. De één is geschikt voor het afleveren van zware pakketten of het naar binnen rijden van de nieuwe meubels, en een andere is weer meer geschikt binnen een magazijn omdat deze groter zijn en meer gewicht aankunnen. Door het gebruik van een steekwagen verminder je de kans op overbelasting aanzienlijk, omdat je de goederen niet zelf hoeft te tillen. De schep van de steekwagen schuif je eenvoudig onder de goederen en tilt vervolgens alles in één keer op door middel van de handvatten. Je hoeft dus niet te bukken, waardoor je ook geen risico loopt door je rug te gaan of om te vallen.

Let goed op het laadvermogen

Welk hulpmiddel je binnen jouw bedrijf ook gebruikt, het is zeker aan te raden altijd eerst naar het laadvermogen te kijken. Zijn het veelal kleine goederen die verplaatst moeten worden, dan heb je wellicht al genoeg aan een laadvermogen van 68 kilogram. Is het echter de bedoeling dat je zware meubels moet vervoeren, of andere zware goederen, dan is een laadvermogen van 200 kilogram of meer aan te raden.

Let daarnaast ook goed op de laaddiepte van de steekwagen, zodat je zeker weet dat de schep onder de goederen komt. Wanneer dit niet lukt kan de steekwagen namelijk niet gebruikt worden voor het verplaatsen, wat inhoudt dat je het alsnog zelf moet doen.

Verschillende soorten steekwagens

Ook belangrijk om goed naar te kijken, is het soort steekwagen dat je nodig hebt. Er zijn trappensteekwagens, die ook gebruikt kunnen worden om de trap op- en af te gaan, bandensteekwagens die vooral in de autobranche worden gebruikt, gasflessensteekwagens speciaal voor gasflessen, vatensteekwagens voor verschillende soorten vaten, een steekwagen speciaal voor machines zoals een wasmachine en vaatwasser, en tot slot een multifunctionele steekwagen.