De meerwaarde van afzetpalen

0
58
afzetpalen

Je komt ze regelmatig tegen: afzetpalen. Oftewel, palen waartussen een lint of koord gespannen wordt, met als functie het afzetten van gebieden of doorgangen en het vormen van wachtrijen of looproutes. Essentieel in de pandemische tijd van nu. In dit artikel vertellen we je alles wat je wilt weten over afzetpalen.

  1. De functie van afzetpalen

Door afzetpalen in te zetten, worden bezoekers gestuurd in hun bewegingen. Bezoekers worden met de inzet van afzetpalen in een bepaalde richting geleid; de afzetpalen maken namelijk inzichtelijk waar bezoekers wel en niet mogen komen. Afzetpalen hebben daarom een belangrijke functie op het gebied van veiligheid en non-verbale communicatie.

  1. Soorten afzetpalen

Afzetpalen zijn op de markt in diverse soorten. Er bestaan afzetpalen in een verscheidenheid aan materiaal, kleur, koord of lint. De twee grootste verschillende soorten zijn de afzetpalen zijn afzetpalen met treklint en de afzetpalen met een afzetkoord. De ene paal heeft een uittrekbaar lint, geïntegreerd in het paaltje. De andere heeft een los koord die tussen twee paaltjes bevestigd kan worden. Beide soorten verbinden twee afzetpalen aan elkaar.

De kleur van de afzetpaal en de kleur van het koord of lint, zorgen voor een bepaalde uitstraling van de afzetpaal. Een zwarte afzetpaal met eveneens zwart lint oogt modern, terwijl een gouden afzetpaaltje met donkerrood koord erg klassiek is. Ook kan er gekozen worden voor afzetpalen met veiligheidslint.

Bij het kopen van afzetpalen is het daarnaast belangrijk te letten of het gewicht van de afzetpaal, de hoogte van de afzetpaal, de diameter van de verzwaarde voet, de kwaliteit van het materiaal en de lengte van het trekband, passend is bij de activiteit waar de afzetpalen voor gebruikt gaan worden.

  1. Afzetpalen plaatsen

Afzetpalen zijn het beste in rijen te plaatsen, om zo efficiënt mogelijk een zo groot mogelijke afstand af te kunnen zetten. Bochten zijn mogelijk. Koorden variëren tussen de 1,5 en 2 meter, linten zijn vaak 2 meter. Reken van te voren goed uit hoeveel paaltjes er nodig zijn of schets de gewenste opstelling voor een gedetailleerd beeld van het aantal benodigde afzetpalen.