Ga je voor een privé- of een zakelijk abonnement?

0
57
jonge zakenman aan het bellen

Ben je op zoek naar een telefoonabonnement, dan is de keuze hierin redelijk groot. Naast dat er veel verschillende aanbieders zijn, zijn er namelijk ook nog eens verschillende abonnementen. Grote kans dus, dat jij niet goed weet wat je nou moet kiezen. Allereerst is het belangrijk voor jezelf te bepalen of het gaat om een privé abonnement, of dat je op zoek bent naar een zakelijk abonnement voor je werk.

Een abonnement met toestel

Het meest populaire abonnement is het abonnement waarbij je een toestel krijgt. Wanneer je nu een telefoon hebt die bijna uit elkaar valt, of waarvan bepaalde onderdelen niet meer werken, is dit een verstandige keuze. Je hebt dan namelijk niet alleen een nieuwe smartphone, maar ook direct een abonnement. De telefoon betaal je vervolgens maandelijks door middel van je factuur af. Daarnaast is het ook mogelijk de telefoon ineens af te betalen, wanneer je hier het budget voor hebt is dit ideaal want daardoor zijn de maandelijkse kosten voor het abonnement een stuk lager.

Vaak kun je bij de aanvraag aangeven of je een abonnement wilt afsluiten voor één of twee jaar. Bij een tweejarig abonnement zijn de kosten vaak lager, maar je moet dan wel twee jaar doen met dezelfde smartphone. Wil je liever ieder jaar een nieuwe telefoon, dan kun je beter voor een éénjarig abonnement gaan.

Uiteraard kun je binnen het abonnement nog uit verschillende opties kiezen. Denk hierbij aan onbeperkt bellen, sms’en en internetten, of juist alleen maar bellen. Wil je geen onbeperkt internet, dan zijn er ook nog verschillende groottes waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij aan 1GB of 5GB internet.

Een abonnement zonder nieuwe smartphone

Heb je een smartphone die nog helemaal goed is, en hoef je niet persé een nieuwe, dan is een abonnement zonder nieuwe smartphone misschien een goed idee. Dit wordt ook wel Sim Only genoemd, wat vrij logisch is. Je betaalt namelijk alleen maar voor het abonnement en niet voor een telefoon. Het grote voordeel hierbij is dat het duurzaam is, want je doet langer met je telefoon, en je hebt meer keuze uit de verschillende providers. Uiteraard is het ook een voordeel dat je veel minder betaald aan maandelijkse kosten, want je hebt geen telefoon die afbetaald moet worden.

Ook hierbij kun je aangeven wat er in het abonnement moet zitten qua belminuten, sms’jes en het aantal GB internet. Heb je thuis wifi en zit je vaak thuis? Dan heb je waarschijnlijk niet veel internet nodig. Ben je echter altijd onderweg, dan kan een onbeperkte bundel erg handig zijn.

Een zakelijk abonnement afsluiten

Wil je graag een zakelijk abonnement afsluiten, dan kan dit als je ingeschreven bent bij de Kamer van Koophandel. Hierbij maakt het vervolgens niet uit of je ZZP’er bent, een klein bedrijf hebt of juist een hele grote. Er zijn verschillende providers te vinden die een zakelijk abonnement aanbieden, en hierbij heb je de keuze uit een toestel- of Sim Only abonnement. Het voordeel bij zakelijke abonnementen is dat je vaak gebruik kunt maken van onbeperkte belminuten. Ook bieden sommige providers onbeperkt internet aan, of een grote databundel. Wil je meerdere zakelijke abonnementen afsluiten? Dan is dit bij een aantal providers ook mogelijk.