Waar aan denken bij het starten van een eigen bedrijf?

0
55
bedrijf beginnen

Wanneer je een eigen bedrijf zou willen beginnen komt er veel op je af. Er zijn veel dingen die je moet regelen voordat jij je kunt gaan inschrijven, maar ook daarna ben je nog bezig met het regelen van veel dingen. Waar je allemaal om moet denken wanneer je start met je eigen bedrijf, lees je in dit artikel.

Zorg voor een goede naam en website

Eén van de eerste dingen waar je over na gaat denken op het moment dat je hebt besloten voor jezelf te gaan beginnen, is de naam van je bedrijf. Bij een naam is het belangrijk dat duidelijk is wat voor een bedrijf het is, maar de naam moet niet te ingewikkeld zijn. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk dat de naam nog niet bezet is, kijk dit online dus ook goed na.

Verder doe je er goed aan een website online te hebben met je bedrijfsnaam. Dit betekent niet dat de website ook al volledig af moet zijn. Als de website geregistreerd staat op jouw naam is het goed, want dat betekent dat niemand anders deze naam kan gebruiken.

De boekhouding van je eigen bedrijf

Ook de boekhouding is erg belangrijk wanneer je een eigen bedrijf begint. Je kunt ervoor kiezen een boekhouder in te schakelen maar dit kost vaak veel geld. Geld dat een starter vaak niet heeft omdat alles in het bedrijf zit. Gelukkig is er ook een boekhoudpakket voor zzp’ers. Hiermee doe je de boekhouding dus zelf, maar wel op een manier dat het voor jou erg eenvoudig is. Je hoeft in feite alleen maar de gegevens in te vullen en het programma doet de rest.

Ook kun je regels instellen zodat betaalde en ontvangen facturen automatisch verwerkt worden. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat je een zakelijke bankrekening hebt, maar dit heb je sowieso nodig wanneer je begint met je eigen bedrijf.

Zorg ervoor dat mensen je bedrijf kennen

Vertel aan mensen in je omgeving dat je begint met een eigen bedrijf, dit zorgt vaak voor mond-tot-mondreclame. Daarnaast kun je ook op je social media accounts vermelden dat je voor jezelf gaat beginnen, zodat mensen ervan op de hoogte zijn. Wanneer je dit wilt kun je ook een bedrijfsaccount aanmaken. Zorg er in dat geval wel voor dat je genoeg relevante posts plaatst. Vertel wat over je bedrijf, je werkzaamheden en hoe mensen contact met je op kunnen nemen. Zorg voor interactie met je volgers, want ook dit zorgt vaak voor goede reclame.

Je zou er ook voor kunnen kiezen een stuk in de krant te plaatsen, maar dit kost wel geld. Bovendien moet je je dan afvragen of jouw doelgroep de krant nog wel leest, en dus of het wel relevant is dit te doen. Zorg er als laatste ook voor dat je alvast visitekaartjes hebt. Als je dan met iemand in gesprek bent en je hebt het idee dat hij/zij geïnteresseerd is, kun je je visitekaartje afgeven.