Ergonomisch werken met juiste verlichting

0
9
verlichting kantoor

Als we aan ergonomie op het werk denken, denken we eigenlijk vooral aan de houding van de medewerker. Tilt het personeel op de juiste manier, is de zithouding oké en denkt de individuele werknemer op tijd aan een rondje wandelen? Goede verlichting is ook ergonomisch, alleen al omdat men tijdens het werk precies goed licht moet hebben én het beste gepositioneerd.

Verlichting bij beeldscherm

Of je de juiste verlichting bij je beeldscherm hebt om ergonomisch te werken, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het belangrijk te bepalen hoeveel daglicht er binnen komt. Daarnaast is het aantal medewerkers in de ruimte van belang. Wil je zeker weten dat je personeel goede verlichting heeft? Laat er dan een specialist naar kijken die een gedegen advies kan geven over het juiste lichtplan.

En in een grote hal?

Werkt men zonder beeldschermen in een grote ruimte? Ook dan is goede verlichting heel belangrijk. Het is afhankelijk van het soort werkzaamheden welke verlichting het beste is. Werkt je als bedrijf vooral in het Tl-licht? Ga dan voor goed TL LED-verlichting. Je voorkomt dat men last krijgt van hoofdpijn en zorgt daarmee beter voor je personeel. Komt er direct zonlicht binnen? Dan kan het handig zijn als je goede zonwering hebt, zodat men niet verblind wordt door de zon. Naar buiten kunnen kijken blijft belangrijk voor een beter werkklimaat.

Genoeg daglicht

Natuurlijk daglicht is een zo goed als noodzakelijke voorwaarde voor iedereen. Mensen die voldoende vitamine D van de zon krijgen, zijn meer fit en voelen zich beter. Ook is daglicht altijd gratis voorradig en maakt het dat het bioritme van de mens niet verstoord raakt. Dit laatste is belangrijk voor het slaappatroon, maar ook voor de prestaties van de mens. Natuurlijk is dat lastig als je met nachtdiensten werkt. In dat geval is een lamp die daglicht nabootst een goede tweede.