Home Starter/ ZZP Hoe je eenvoudig je bedrijf op kunt zetten

Hoe je eenvoudig je bedrijf op kunt zetten

0
16
startende ondernemer

Heb jij grootste plannen, en ben je van plan binnenkort een bedrijf op te zetten? Dan is hier vaak veel voor nodig. Je wilt tenslotte wel dat je zelf direct aan de slag kan gaan, maar ook je werknemers en klanten moeten hiervan kunnen profiteren. Niemand zit te wachten op een kantoor dat nog niet volledig is ingericht, computers die nog niet geleverd zijn of internet dat nog aangesloten moet worden.

Zorg voor een strakke planning

Alles begint met een goede, strakke planning. Zorg ervoor dat je alles opschrijft wat nodig is voor je bedrijf, zodat jullie straks in één keer een goede, snelle start hebben. Houd ook rekening met de levertijden van bepaalde producten. Ergonomische bureaus en bureaustoelen hebben vaak een levertijd van een paar weken, zeker als het gaat om een grote bestelling.

Denk daarnaast ook goed na over een internet service provider. Snel en goedwerkend internet is tegenwoordig binnen elk bedrijf belangrijk. Niet alleen jij, maar ook je werknemers moeten hun werk goed kunnen doen en snel in contact kunnen komen met (potentiële) klanten. Door dit allemaal van tevoren op papier te zetten ben je er onbewust meer mee bezig waardoor de kans groot is dat alles netjes op tijd geregeld en geleverd is.

Regel reclame voor je bedrijf

Naast het opzetten van je bedrijf moet je ook denken aan de reclame. Het is wel de bedoeling dat potentiële klanten je weten te vinden, en dus dient je reclame perfect in orde te zijn. Heb je hier iemand voor in dienst, ga dan samen om de tafel zitten om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Heb je die niet of besteedt je het liever uit, ga dan op zoek naar een goed reclamebureau. In dat geval is het belangrijk dat je al je wensen op papier zet, zodat het voor het bureau direct duidelijk is wat er gedaan moet worden.

Naast reclame is social media tegenwoordig ook erg belangrijk, en kan dan ook zeker zorgen voor nieuwe klanten. Je doet er dus goed aan een bedrijfsprofiel aan te maken op Facebook, Instagram en eventueel zelfs TikTok. Door hier vervolgens te gaan adverteren met je nieuwe bedrijf, komen mensen sneller in contact met je. Daarnaast zorgt het voor naamsbekendheid en vaak ook mond-tot-mond reclame.

De aankleding van je bedrijf

Nadat je alles geregeld hebt, is ook de aankleding nog belangrijk. Zorg er hierbij voor dat het kantoor rustig oogt en overzichtelijk is. hang ook niet te veel dingen op aan de muur, want dit kan zorgen voor afleiding. De ontvangstruimte voor je klanten is ook belangrijk, dit is namelijk de eerst indruk die zij van jouw bedrijf krijgen. Zorg er hierbij voor dat dit warm is aangekleed, maar niet rommelig. Hang wat kunst op aan de muur en zet een aantal mooie, grote planten neer. Zorg als laatste ook voor comfortabele stoelen waarop ze kunnen zitten, en eventueel een tafel met wat tijdschriften.