Home Personeel Werkkleding voor de zomer kopen

Werkkleding voor de zomer kopen

0
38
werkkleding kopen

Wanneer je een beroep hebt waarbij je werkkleding moet dragen zul je weten dat dat soms best een beetje warm kan zijn. Natuurlijk is dat in de koudere maanden erg prettig, maar in de maanden waarin de temparturen omhoog schieten is het prettig om daar werkkleding bij te dragen die daarop aangepast is. Werkkleding dragen doen we om onszelf te beschermen tegen bepaalde invloeden, in de winter dragen we dan ook lange werkkleding die ons tegen het koude weer beschermd wanneer we buiten werken. Maar in de zomer is dat weer een ander verhaal, werkkleding kopen voor de zomer is dan ook een goed idee.

Verschil tussen werkkleding in de winter en de zomer

Werkkleding in de winter en in de zomer kan nogal verschillen. In de winter dragen we vaak meerdere lagen om onszelf goed te beschermen tegen de weersinvloeden. Wanneer we het dan te warm krijgen kunnen we wat uit doen, maar wanneer het te fris is, is een extra fleecevest bijvoorbeeld extra prettig.

In de zomer is het warmer, zweten we meer en eerder en hebben we graag werkkleding aan die wat luchtiger is. In tegenstelling tot in de winter is het dan prettig om lichtere werkkleding te dragen. Zwart is bijvoorbeeld warmer om te dragen dan een wit werkshirt. Daarnaast is het belangrijk om in de zomermaanden altijd een hemd onder het shirt te dragen. Wanneer je hard aan het werk bent plakt het minder wanneer je gaat zweten en de befaamde bouwvakkers spleet zullen we op deze manier niet zien. Iets waar ook de mensen waar je aan het werk bent, of die je tegenkomt, je dankbaar voor zullen zijn.

Werkbroeken in de zomer

Afhankelijk van je beroep kan het erg prettig zijn om een korte werkbroek te dragen in de zomermaanden. Het plakt een stuk minder en je benen zijn onder de knie lekker bloot. Zo heb je minder last van de warmte en zul je merken dat je plezieriger werkt.  Een korte werkbroek biedt dus zeker uitkomst in de zomermaanden. Liever geen korte broek? Dan kan een driekwart werkbroek ook zeker verlichting brengen in de warme zomermaanden.

Werkschoenen in de zomer

In de zomermaanden is het net als in de wintermaanden belangrijk om dichte schoenen te dragen. Hier zit dus ook niet zoveel verschil tussen met werkschoenen in de winter. Echter kan er wel voor gekozen worden om een wat lagere schoen te kiezen in de zomermaanden. Een schoen die niet over de enkel komt maar toch je voeten goed beschermd tegen val en stootschade.

Je hoofd beschermen tijdens de zomermaanden

In de zomermaanden is het belangrijk om je lichaam tegen de zon te beschermen, dat is voor je hoofd uiteraard niet anders. Helemaal voor de mannen onder ons waarbij de haargrens al naar achter trekt of wanneer je jouw haar al gemillimeterd hebt. Een prettig persoonlijk beschermingsmiddel kan dan ook een pet zijn. Hij zit je niet in de weg, mits je de goede maat hebt. Een pet beschermt je dan weer wel tegen het verbranden van je hoofd. In de zon kan het snel gaan, helemaal wanneer je aan het zweten bent tijdens je werkzaamheden.

Werkkleding voor dames

Ook voor dames is er genoeg keuze qua werkkleding in de zomer. Zo zijn er onder andere korte broeken, shirts, polo’s en werkschoenen te verkrijgen die helemaal gemaakt zijn voor het vrouwelijk lichaam. Dit zorgt ervoor dat jij als vrouw meer bewegingsvrijheid hebt en werkkleding draagt die ook daadwerkelijk prettig zit. Niet geheel onbelangrijk!

Waar moet je op letten bij het kopen van werkkleding voor de zomer?

Wanneer je werkkleding specifiek voor de zomermaanden wilt kopen zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Deze punten zijn:

  • Zorg dat de kleding lekker luchtig zit zodat het niet aan je lichaam vast plakt. Het dragen van een hemd kan hier goed bij helpen.
  • Ga voor werkkleding met een lichte kleur, deze stoot de warmte zo goed mogelijk af.
  • Draag altijd werkschoenen die je voeten goed beschermen.
  • Draag een hoofddeksel om je hoofd te beschermen.
  • Ga voor een werkbroek die voldoende zakken en opbergmogelijkheden heeft.
  • Een werkbroek of shirt mag nooit te strak zitten, je moet genoeg bewegingsvrijheid hebben.
  • Werk je buiten langs de weg? Dan kan het verstandig zijn om een reflecterende werkbroek of een reflecterend shirt of hesje te hebben. Wanneer je deze kleding draagt weet je zeker dat jij goed opvalt en zullen auto’s je niet snel over het hoofd zien.

Werkkleding online kopen

Werkkleding voor in de zomer, of juist voor in de koudere maanden, koop je gemakkelijk en snel online. In een handomdraai kun jij simpel en snel de gewenste werkkleding kopen bij Workwear4all. Wist je dat je hier de werkkleding ook kunt laten bedrukken? Neem snel een kijkje in het assortiment zodat jij snel van je nieuwe werkkleding in de zomer kunt genieten. Het mooie weer komt er aan!