Je huis duurzaam en slim verwarmen met domotica

0
38
domotica in huis

In deze tijd is het verstandig om naar manieren te kijken waarop je efficiënter en gerichter kunt verwarmen. Gelukkig betekent dat niet dat je de kachel minder vaak aan hoeft te zetten en in de kou hoeft te zitten. Met domotica is het bijvoorbeeld goed mogelijk om je huis op een geautomatiseerde manier goed te verwarmen. Daarmee kun je flink besparen op je stookkosten en verbruik je minder gas dan wanneer je op de ouderwetse manier verwarmt. Deze slimme technologie kan je huis efficiënter, veiliger en zuiniger maken. Hoe dat in zijn werk gaat? We vertellen het je in dit artikel!

Gemakkelijk en gericht verwarmen

Slim verwarmen wordt steeds slimmer. Waar je vroeger kon instellen wanneer de verwarming aan- en uitsloeg door middel van een tijdschakelaar, kun je tegenwoordig een hoop regelen via de digitale thermostaat. Met de opkomst van domotica zet slim verwarmen de volgende stappen. Domotica staat voor het toepassen van slimme technologie – zoals bijvoorbeeld thermostaten en sensoren – waarmee je je huis kunt optimaliseren en automatiseren. Merken zoals Satel en Fibaro worden vaak toegepast binnen domotica-systemen. Door je huis te automatiseren, maak je het met domotica mogelijk om je huis slimmer te verwarmen en te besparen op je energierekening.

Een domoticasysteem in je huis

Zo maakt domotica het mogelijk om zeer gericht te verwarmen. Met bewegingssensoren kun je ervoor zorgen dat de verwarming in de verschillende kamers pas aanslaat, als er zich mensen in deze ruimtes bevinden. Daarmee verwarm je nooit meer een kamer voor niets. Wordt er een lange tijd geen beweging geregistreerd, dan slaat de verwarming automatisch af. Op die manier kun je gemakkelijk tot wel 20% op je energierekening besparen. Dit werkt voornamelijk goed bij een op gas gestookte cv-ketel, omdat die weinig tijd nodig heeft om op gang te komen en dus snel kan schakelen.

Besparen met domotica

Het is dus geen verkeerd idee een domotica-systeem in je huis te integreren. Dat kun je laten doen door een specialist zoals Comfortica. Zo’n specialist kan jouw wensen in kaart brengen, waardoor je je huis in een handomdraai automatiseert en optimaliseert. Domotica is per definitie maatwerk, waardoor de juiste domotica-oplossingen voor elk huis en persoon anders zijn. Comfortica heeft de expertise in huis om jouw leven met deze technologie makkelijker en duurzamer te maken. Ben je benieuwd wat domotica voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact op met een domotica-expert voor een persoonlijk advies op maat.