Home Bedrijfsvoering Huisvesting Vul je playzone op kantoor aan met een pooltafel

Vul je playzone op kantoor aan met een pooltafel

0
97
pooltafel op kantoor

We brengen een groot gedeelte van ons leven op het werk door. Het is belangrijk werknemers de mogelijkheid te bieden af en toe te bewegen en te ontspannen. Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen: vacatures van een hip IT-bedrijf waarin uitgebreid wordt verteld over de tafelvoetbaltafel op kantoor, waar medewerkers tussen de bedrijven door een fanatiek potje spelen. Alle hippe kantoren hebben tegenwoordig zo’n playzone, en niet zonder reden. Het is een goede manier om je werknemers aan je te binden en tegelijkertijd aan teambuilding te doen. Door op die manier te investeren in je personeel zorg je dat je werknemers productiever, gelukkiger en trouwer zijn.

Pooltafel op kantoor

Nu heeft vrijwel elk bedrijf wel zo’n saaie tafelvoetbaltafel staan. Wil je er echt uitspringen? Dan is een pooltafel een aanrader. Pool is een Amerikaanse biljartvorm die vooral onder jongeren populair is. Het doel is om de poolballen in de pockets van de tafel te spelen. Het is een spel dat concentratie, behendigheid en inschattingsvermogen vereist. Je speelt het spel goed samen: niets is leuker dan je collega’s uitdagen om een potje te spelen. Pooltafels bestaan tegenwoordig in verschillende formaten, waardoor er ook een bij jou op kantoor past.

Denk aan de juiste biljartaccessoires

Als je besluit zo’n mooie pooltafel op kantoor te zetten moet die natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Ook de accessoires zijn daarbij belangrijk, zoals de biljartballen en keuen. Je kunt online professionele materialen zoals speciale poolkeuen bestellen. Er bestaan veel verschillende soorten die toegespitst zijn op bepaalde speelstijlen. Om te voorkomen dat de materialen snel slijten of kapot gaan loont het te investeren in kwaliteit.

Een tip van de professionals is het merk Aramith. Dit populaire Belgische merk produceert biljartballen en wordt door zowel professionals als amateurs veel gebruikt. De biljartballen van dit merk hebben een hoge kwaliteit en gaan lang mee, wat belangrijk is wanneer er op kantoor veel wordt gespeeld. Door de speciale hars waarvan de ballen worden gemaakt is de kans op slijtage minimaal. Ook produceert het merk verschillende accessoires waarmee je de poolballen in topconditie houdt.

Spelen verhoogt productiviteit

Work hard, play hard, luidt het gezegde. Wanneer werknemers de mogelijkheid hebben tussen het werk door te ontspannen zullen ze beter in hun vel zitten en een stuk efficiënter aan de slag gaan. Uit onderzoek blijkt dat het de productiviteit verhoogt. Dat klinkt logisch: een gelukkige werknemer levert goed werk. Ook verbetert het spelen het groepsgevoel tussen collega’s. Met een pooltafel op kantoor kunnen medewerkers even helemaal de knop omzetten. Wanneer je tijdens een actieve pauze echt even je gedachten kunt verzetten ga je daarna met een fris hoofd weer naar je bureau. Ook maakt het de vrijmibo’s meteen een stuk interessanter. Kortom, geen reden om het te laten. Een investering in je personeel betaalt zich vrijwel altijd uit.