Hoe goed ben jij in time management?

0
186
time management

Time management is erg belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat jij grip hebt op je werk maar ook op je werkdag en alles wat daar bij komt kijken. Toch is het zo dat lang niet iedereen goed is in time management. Men heeft geen rust in hun hoofd, kan geen structuur meer aanbrengen, weet niet meer hoe ze zich moeten focussen en werken telkens tegen de deadlines aan. Met een cursus is dit eenvoudig te verhelpen, zodat jij weer rust ervaart en precies weet hoe jij het meeste uit je tijd kunt halen.

Een cursus voor meer overzicht en rust

Iedereen wil graag meer overzicht en rust, zeker wanneer je vanuit huis werkt en kinderen om je heen hebt. Je bent dan meer met de opvoeding bezig, maar bent daarnaast ook sneller afgeleid. Even een spelletje spelen, even samen knuffelen op de bank of samen wat drinken. Dat mag natuurlijk ook, maar het moet niet je werk beïnvloeden. Daarnaast ben je ook sneller geneigd dingen in het huishouden te gaan doen om maar niet met je werk bezig te hoeven zijn. Dit resulteert uiteindelijk vaak tot een volle inbox, chaos in je hoofd en deadlines die steeds dichterbij komen.

Door een cursus time management te volgen voorkom je dat dit gebeurt. Je leert hoe je een volledig overzicht krijgt over je werk en hoe je hier de controle over behoudt, hoe je zorgt voor een lege inbox, meer rust in je hoofd en een heldere structuur. Daarnaast leer je hoe je makkelijker en beter prioriteiten kunt stellen en leer je hoe je meer gedaan krijgt in je planning en initiatieven.

Time management is voor iedereen

Time management is er natuurlijk niet alleen voor managers of mensen die op kantoor werken en nu ineens ook vanuit huis moeten werken. Ook wanneer jij als ouder drukbezet bent, of een student bent kun je hier je voordeel uit halen. Er zijn dan ook veel time management tips te vinden voor iedereen. Niet alleen voor tips op kantoor of voor ouders, maar ook voor in huis en zelfs voor in de kantoortuin. Zo kun je daar een stilteplek creëren om die ene belangrijke taak af te maken, en kun je geluiddempende middelen gebruiken om ook echt te zorgen voor de rust die je nodig hebt. Denk aan een geluiddempende vloer, schotten tussen de bureaus en goede geluidsisolerende headsets.