Waar moet je op letten bij nieuwe kantoorinrichting

0
165
kantoorinrichting modern

Binnen iedere organisatie hoort de kantoorruimte een plek te zijn die motivatie en inspiratie opwekt. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang om hun kantoren op een dynamische en fraaie manier in te richten. Daarbij spelen diverse factoren een rol. Zoals een goede akoestiek, het juiste licht en een stijlvolle uitstraling die past bij de organisatie. Kantoormeubelen die bijdragen aan een gezonde en comfortabele werkhouding, behoren tot de basis van de inrichting. Ergonomische bureaus en bureaustoelen conform de Arbo-richtlijnen, mogen in geen enkele kantooromgeving ontbreken. Maar ook de vergaderzalen, wachtruimtes en kantines verdienen de juiste aandacht.

Juiste werkhouding

Een goede bureaustoel is een absolute must. Die zorgt er namelijk voor dat een medewerker zijn rug, nek, schouders en benen, in een comfortabele houding kan plaatsen terwijl die aan het werk is. Als mensen niet in de juiste houding zitten, moet het lichaam extra inspanningen leveren om te blijven zitten. Ook om lichaamsklachten te voorkomen, is het belangrijk om de juiste werkhouding aan te nemen. Als medewerkers dat niet kunnen, kan dat onder andere rugpijn, gewrichtsklachten en spanningshoofdpijn in de hand werken. Elk beroep is verschillend en daarom is het complex om een eenduidige, juiste werkhouding vast te stellen. Werkplekken die zijn ingericht conform de Arbo-richtlijnen zijn in ieder geval een goede leidraad. Ook met een ergonomisch bureau kunnen de mensen bij jou op kantoor een voor hen juiste, prettige houding aannemen.

Architectonische uitstraling

Verschillende hoogwaardige merken spelen hier met hun assortiment op in. Zo ook de Wiesner Hager kantoormeubelen die in Oostenrijk worden geproduceerd. Wiesner Hager is marktleider op het gebied van bureaustoelen en projectmeubilair met een architectonische uitstraling. De diverse concepten van dit wereldberoemde merk spelen in op alle denkbare eisen waaraan een kantooromgeving hoort te voldoen. Je kunt hierbij denken aan: archivering, technologie, communicatie, werk en recreatie. Daarnaast omvat de collectie ergonomische design items voor het inrichten van bijvoorbeeld wachtkamers en vergaderruimtes, zoals: tafelsystemen, gekoppelde zaalstoelen en zitmeubelen, fauteuils en banken.