Zakelijke kleding voor mannen: dit draag je op kantoor

0
177
zakelijke kleding

Als je als ondernemer vanuit huis werkt en geen klanten ontmoet, maakt het niet uit wat voor kleding je aan hebt. Zodra je een meeting hebt via videobellen of een kantoor waar je naartoe gaat, wordt het wel belangrijk wat je draagt. Toch hoef je niet altijd in pak naar kantoor. Dit zijn drie manieren om je zakelijk en toch casual te kleden.

1. Casual

Casual zakelijke kleding is informele kleding die je niet alleen in de meeste zakelijke situaties kunt dragen, maar ook buiten kantoor. Casual kleding voor heren kan bestaan uit een tijdloos t-shirt of een overhemd met daaroverheen een sweatshirt of hoodie. Broeken kunnen jeans of shorts zijn. Zelfs een joggingbroek met de snit van een pantalon is mogelijk. Casual schoenen zijn bijvoorbeeld sneakers of loafers met herensokken of sandalen met blote voeten.

2. Smart casual

Smart casual heeft een stijlvolle twist. Anders dan casual gaat het bij smart causual om meer trendy kleding. Hiermee zie je er verzorgd, netjes en professioneel uit. Zo maak je duidelijk dat je om je uiterlijk geeft. Smart casual kleding voor mannen kan bestaan uit een sportjas, kaki broek, button-down overhemd, sweater, poloshirt, laarzen en leren sneakers.

3. Business casual

Business casual is een veel voorkomende kledingstijl die in veel kantoren wordt gedragen. Hoewel veel klassieke zakelijke basiselementen worden gebruikt, zoals jasjes, kent business casual ook casual elementen. Denk aan een kaki broek.

Business casual is geschikt voor vergaderingen met de meeste klanten. Omdat het niet erg casual is en ook niet erg formeel, is dit meestal een geschikte manier om je te kleden als je niet zeker bent over de setting.

Voor business casual kun je pantalons, kaki’s, button-down overhemden, nette polo’s, truien en colberts, blazers en jasjes dragen. Met of zonder stropdas. Business casual schoenen zijn onder andere nette schoenen, leren sneakers en oxford schoenen.