Zo creëer je een huiselijke sfeer op kantoor

0
145
modern loft kantoor

Zéker nu we veel thuiswerken, realiseren we ons dat werken op kantoor toch wel heel erg fijn is eigenlijk. Elkaar werkinhoudelijk wat bijbrengen, lekker babbelen met collega’s bij de koffieautomaat, en samen proosten op het weekend. Veel mensen geven aan dat ze na de coronacrisis graag weer naar kantoor gaan om te werken. Des te belangrijker om het op kantoor huiselijk te maken; dat draagt immers nog meer bij aan de relaxte werksfeer. Wat eenvoudige tips

De vloer bepaalt de sfeer

Vaak hebben kantoorpanden een kil systeemplafond met LED-panelen die voor verlichting zorgen. Dat is niet erg, maar het maakt het belangrijk dat de vloer deze kilheid dan breekt. Dus het goedkope, eentonige tapijt dat we vroeger veel zagen, kun je beter veranderen in een warme kleur laminaat of PVC. Of, als je het hip wilt maken, een betonlook gietvloer. Zo’n vloer doet heel erg veel voor de sfeer!

Verlichting

Verlichting kan een ruimte kil of juist warm maken. Zorg voor warme verlichting in plaats van koude TL-balken. Dit doet veel voor de sfeer en geeft een warm gevoel op de werkvloer.

Kleur

Wit is kil. Het oogt fris, maar wissel het af met wat kleuren die wat leven brengen in de ruimte. Zo is het leuk om bijvoorbeeld een kleurrijk, druk behang te hangen, of iedereen een kleurige bureaustoel te geven. Want waarom zouden die altijd zwart of antraciet moeten zijn?

Decoreer net als thuis

Decoratie is misschien wel het allerbelangrijkste aspect van het creëren van een huiselijke sfeer op de werkvloer. Om die reden is het dan ook belangrijk om kantoor op dezelfde manier aan te kleden als dat je thuis doet: sierkussens, vloerkleed, mooie ornamenten, sfeerverlichting aan de wand en wanneer je er de ruimte voor hebt zelfs een mooie sofa in de chillhoek.