Op zoek naar een ICT-partner? Zo vind je de juiste!

0
141
ict bedrijf

De digitale ontwikkelingen in onze samenleving gaan behoorlijk wat ondernemers boven de pet. Lukt het jou ook niet meer om alles bij te houden? Geen paniek, want je bent echt niet de enige. Er zijn talloze ondernemers die geen idee meer hebben hoe zij bijvoorbeeld hun ICT in moeten richten. Sommige bedrijven doen maar gewoon wat. Dit is natuurlijk geen aanrader, want de kans is groot dat er iets verkeerd gaat. In dat geval is de beveiliging van de systemen waarschijnlijk niet optimaal, waardoor de kans om gehackt te worden altijd op de loer ligt. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten. Heb je zelf geen idee wat je moet doen om voor veilige software te zorgen? Kies dan voor een ICT-partner. De keuze op dit gebied is vandaag de dag echter ontzettend groot. Dit maakt het er allemaal niet makkelijker op. Daarom geven we je hieronder een aantal tips om de beste ICT-partner te vinden.

Waar moet de ICT-partner aan voldoen?

Voordat je op zoek gaat naar een geschikte ICT-partner, doe je er goed aan voor jezelf een lijst op te stellen met eisen. Je wilt immers alleen met een bedrijf in zee gaan die aan al jouw verwachtingen voldoet. Daarom raden wij je aan om een soort shortlist te maken. Kijk hierbij onder meer naar de kennis en kunde die aanwezig is bij de ICT-partner. Let ook vooral op de aanwezigheid van papieren en certificaten. Vergeet ook vooral niet om referenties te raadplegen. Dit levert je vaak waardevolle informatie op over het bedrijf waarmee je in zee wilt gaan. Zijn de referenties goed? Dan is dit bedrijf voor jou waarschijnlijk een geschikte ICT-partner.

Vraag offertes aan en vergelijk ze

Zoals gezegd zijn er vandaag de dag talloze ICT-partners waarmee je in zee kunt gaan. Wij raden je niet aan om bij de keuze over één nacht ijs te gaan. Waarom niet? Omdat je dan later mogelijk spijt krijgt van je keuze. Mogelijk blijkt een ICT-bedrijf later toch minder bekwaam dan je dacht. Dit zou helemaal zonde zijn wanneer je er flink voor betaald hebt. Richt je daarom nooit tot één enkele partij wanneer je op zoek bent naar een ICT-partner. Nee, benader meerdere bedrijven en vraag wat zij voor jou kunnen beteken op dit gebied. Vraag vooral ook offertes op bij verschillende partijen. Nadat je de offertes ontvangen hebt, kun je ze met elkaar vergelijken. Op deze manier weet je ook direct wat je betaalt wanneer je in zee gaat met een bepaalde ICT-partner. Zodoende kun je niet alleen de beste, maar ook de goedkoopste partij kiezen!

Zet een praktische opdracht uit

Een ICT-bedrijf kan natuurlijk wel zeggen dat ze jou kunnen helpen, maar in de praktijk kan dit toch vies tegenvallen. Het zou natuurlijk bijzonder vervelend zijn wanneer je dit pas ontdekt nadat je een contract hebt afgesloten bij een ICT-bedrijf. Je kunt dit echter betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door een praktische opdracht uit te zetten. Met deze opdracht kun je ICT-partners als het ware testen op hun bekwaamheid. Indien een bedrijf niet bekwaam genoeg is, valt het direct door de mand. Je kiest in dat geval niet voor dat bedrijf als ICT-partner. Nee, de kans is groot dat je uiteindelijk voor het bedrijf kiest dat de test als beste aflegt. Zodoende weet je namelijk zeker dat de ICT van jouw onderneming in goede handen is.