Home Bedrijfsvoering Huisvesting Zo zorg je voor een inspirerende werkplek

Zo zorg je voor een inspirerende werkplek

0
177
inspirerende werkplek

De gemiddelde Nederlander brengt iedere week een groot deel van zijn tijd door op het werk. Zo bestaat de werkweek van veel Nederlanders uit 40 uur. Werk je op kantoor? Dan betekent dit dat je een groot deel van jouw werkweek op dezelfde plek zit. Het is in dat geval natuurlijk wel prettig wanneer je je geïnspireerd voelt op deze plek. Hoe meer je geïnspireerd bent door jouw werkplek, des te hoger de productiviteit is. De werkplek van veel Nederlanders is echter niet bepaald inspirerend. Geldt dit ook voor jouw werkplek? Dan wordt het de hoogste tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

Neem persoonlijke spullen mee van huis

Het creëren van een inspirerende werkplek begint natuurlijk met persoonlijke spullen. Neem bijvoorbeeld wat spullen van huis mee die veel voor jou betekenen. Hierbij kun je denken aan een foto van jouw partner en van de kinderen. Op deze manier voelt het alsof zij iedere werkdag toch dicht bij jou in de buurt zijn. Foto’s waar je goede herinneringen aan hebt zijn vaak ook bevorderlijk voor de inspiratie tijdens werktijd. Naast foto’s kun je natuurlijk ook nog een aantal andere persoonlijke spullen op jouw bureau plaatsen.

Koop plantjes voor op jouw werkplek

Vind je jouw werkplek wat saai ogen? Dan kun je dit betrekkelijk makkelijk veranderen met behulp van planten. Met planten krijgt jouw werkplek namelijk een groene uitstraling. Het ziet er dus ineens een heel stuk minder saai uit. Daarbij komt dat planten ook een bijdrage leveren aan de productiviteit op jouw werkplek. Waarom? Omdat de planten een zuiverende werking hebben. Ze nemen de CO2 namelijk kop uit de lucht en zetten dit om naar zuurstof. Met planten is er dus meer zuurstof op jouw werkplek en dat zorgt voor meer inspiratie en een hogere productiviteit.

Breng een likje verf aan!

De meeste werkplekken in ons land hebben een neutrale kleur. Zo zien we op menig kantoor bijvoorbeeld witte verf op de muur. Wit is natuurlijk niet echt een inspirerende kleur. Wil je meer inspiratie? Dan kun je ervoor kiezen om de muur een ander kleurtje te geven. Probleem is alleen dat dit lastig wordt wanneer je zelf niet de baas of huurder van het pand bent. In dat geval smeer je natuurlijk niet maar zo een andere kleur verf op de muur. Ben je eigenaar van het pand? Of heb je thuis een kantoor? Dan is het natuurlijk geen probleem om de muur van een ander kleurtje te voorzien. Wil je geen al te felle kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor Sigmatex Superlatex Matt. Deze verf is verkrijgbaar in de RAL-kleur waar je naar op zoek bent. Kortom: ideaal dus om de muur op jouw werkplek van een inspirerende kleur te voorzien.

Hang een poster of schilderij op

Is het helaas niet mogelijk om een muur op jouw werkplek te verven? Dan betekent dit natuurlijk niet dat jouw werkplek geen inspirerende plek kan worden. Nee, want dat is wel degelijk mogelijk. Je kunt namelijk ook een poster of schilderij ophangen. Tegenwoordig zijn er talloze posters en schilderijen waar je inspiratie uit kunt halen. Kies bijvoorbeeld voor een poster van de natuur of een zonnige vakantiebestemming. Grote voordeel van zo’n poster of een schilderij is dat je deze betrekkelijk makkelijk aan de muur hangt. Hiermee zorg je dus binnen de kortste keren voor een inspirerende werkplek.