Welke verzekeringen komen van pas als bedrijf?

0
176
bedrijfsverzekeringen

Als bedrijf kun je te maken krijgen met een aantal tegenslagen. Zo kan er bijvoorbeeld brand uitbreken. Daarnaast kan een personeelslid arbeidsongeschikt raken. Vaak denken ondernemers dat hen dit leed bespaard blijft. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Dergelijke problemen kunnen voor de nodige financiële problemen zorgen. Hier zit je als ondernemer natuurlijk niet op te wachten. Daarom doe je er goed aan je tegen dergelijke zaken te verzekeren. Vandaag de dag kun je als bedrijf allerlei verschillende verzekeringen afsluiten. Benieuwd welke verzekeringen jij als ondernemer af moet sluiten? Wij zetten hieronder een aantal belangrijke verzekeringen op een rijtje. Uiteraard heb je nog veel meer opties. Wij raden je aan je altijd goed te verdiepen in de verschillende verzekeringen voordat je een definitieve keuze maakt.

Rechtsbijstandverzekering

Een groot deel van de bedrijven in ons land heeft personeel in dienst. Daarbij komt dat je waarschijnlijk ook te maken hebt met klanten en leveranciers. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat er problemen ontstaan met jouw personeel, klanten of leveranciers. Toch ligt dit gevaar altijd op de loer. Zo kan een leverancier zich van de ene op de andere dag ineens niet meer aan de afspraken houden. Hierdoor kan jouw bedrijf in de problemen komen. Je kunt dergelijke problemen juridisch aanvechten. Dit is echter behoorlijk duur. Om de kosten te drukken, sluiten veel bedrijven een rechtsbijstandverzekering af. Dankzij deze verzekering heb je namelijk recht op juridische bijstand wanneer je in conflict ligt met werknemers, leveranciers of klanten. Indien je deze verzekering afsluit, treedt de verzekeraar op als bemiddelaar in het conflict. Hierdoor blijven de kosten van een advocaat jou bespaard.

Inventarisverzekering

Ben je eigenaar van een groot bedrijf? Dan heb je ongetwijfeld ook een bedrijfspand van een behoorlijke grootte. In dat geval is er ook het nodige aan inventaris aanwezig, zoals bureaus, tafels, stoelen en elektronische apparaten. Het inventaris van jouw bedrijf kan beschadigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij brand, waterschade, vandalisme of diefstal. De kosten voor het herstellen van deze schade kan behoorlijk in de papieren lopen. Met een inventarisverzekering hoef je hier als ondernemer niet (geheel) zelf voor op te draaien. Met deze verzekering vergoedt de verzekeraar namelijk (een deel van) de schade. Bij een inventarisverzekering is echt alleen het inventaris verzekerd. Het pand zelf niet. Om ook dit te verzekeren doe je er goed aan een opstalverzekering af te sluiten. Brandt jouw bedrijfspand af? Dan krijg je dankzij een opstalverzekering ook een bedrag uitgekeerd voor deze schade.

Aansprakelijkheidsverzekeringen

Bij het uitvoeren van werkzaamheden kunnen medewerkers van jouw bedrijf schade aanrichten aan dingen. Deze schade kan vervolgens op jouw bedrijf verhaald worden. Hoe groter de schade is, des te hoger de kosten uitvallen. Indien er veel schade is, moet je mogelijk duizenden euro’s betalen. Je zit natuurlijk niet te wachten op een dergelijke kostenpost. Gelukkig kun je je als bedrijf verzekeren voor dergelijke ongemakken met aansprakelijkheidsverzekeringen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Allereerst kennen we de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt onder meer schade die jouw medewerkers aanrichten wanneer zij werken op locatie. Ook de schade aan gebouwen wordt vergoed. Gaat het om financiële schade die geleden is als gevolg van verkeerd handelen door jouw personeel? Dan moet je deze schade vaak compenseren. In dit geval kunnen de kosten ook hoog oplopen.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Wil je dit niet uit eigen zak betalen? Kies dan voor een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is met name handig voor bedrijven die een adviserende rol hebben. Ook wanneer andere partijen van jou afhankelijk zijn voor wat betreft de voortgang van een groot project is dit een handige verzekering om af te sluiten.