Maak je bedrijf gezonder!

0
86
personeel bedrijf gezond eten

Je gezondheid is belangrijk, en we zijn daar met zijn allen ook steeds meer mee bezig. Ook op het werk is het belangrijk dat je gezond bezig kunt zijn en blijven. Gelukkig kun je daar zelf aan bijdragen, zodat jij je personeel kunt uitdagen ook gezonder bezig te zijn. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Fietsen is gezonder dan rijden met de auto

We weten allemaal dat fietsen gezonder en milieubewuster is dan de auto pakken. Wil jij je met je bedrijf inzetten gezonder te leven, dan doe je er goed aan dit zeker te promoten. Zorg dus naast voldoende parkeerplekken ook zeker voor een fietsenstalling voor je personeel. Dit zal je personeel aansporen vaker met de fiets te komen en dus voldoende te bewegen. Geen zin in een natte fiets aan het eind van de werkdag? Kies dan voor een fietsenstalling overdekt, zodat je fiets altijd droog staat!

Zorg voor voldoende gezonde keuzes

Een kantine of restaurant met lekkere broodjes kroket, tosti’s, frituur en frisdrank is heel aantrekkelijk voor je personeel, maar natuurlijk niet gezond. Je kunt dan ook beter kiezen voor vers belegde, gezonde broodjes met groenten, vlees en vis, melkproducten en verschillende soorten fruit. Tegenwoordig kun je ook heel eenvoudig fruitboxen bestellen die dan wekelijks bij je bezorgd worden. Deze kun je op de werkvloer zetten zodat iedereen een stuk fruit kan pakken.

Wat betreft drinken kun je de koffieautomaat uiteraard laten staan, maar zorg daarnaast ook voor flesjes water, zuivel, fruitsappen en smoothies. De kans is dan veel groter dat je personeel een smoothie pakt in de pauze, in plaats van een flesje cola.

Gezond en milieubewust

Wil je, naast gezonder bezig zijn, ook meer bezig zijn met het milieu? Ook dan zijn er veel verschillende opties. Denk bijvoorbeeld aan oplaadpunten voor elektrische auto’s en zonnepanelen op het dak van je bedrijf. Maar je kunt nog meer doen voor het milieu. Bijvoorbeeld door het bedrijfsafval te gaan scheiden en je kantoor energiezuiniger te maken. Kijk dus zeker naar de verschillende mogelijkheden voor jouw bedrijf.

Zorg voor je personeel

Gezondheid is erg belangrijk, maar je lichamelijk goed voelen hoort daar ook zeker bij. Kijk dus naar de mogelijkheden binnen je bedrijf om extra voor je personeel te zorgen. Ergonomische bureaustoelen, een sta-bureau en uiteraard voldoende pauzes. Ook zou je kunnen kijken naar de mogelijkheden voor het volgen van workshops, bijvoorbeeld voor een sport of een gezamenlijke oefening. Ga samen een workshop volgen om te leren squashen of kickboksen, of kijk waar er nog meer behoefte aan is bij je personeel.

Daarnaast is ook mentale gezondheid belangrijk. Het doet je personeel goed wanneer zij weten dat ze goed werk verrichten en dat je tevreden met hen bent. Regelmatig een gesprek voeren om te kijken of alle neuzen nog dezelfde kant op staan is een goed idee, maar vergeet ook zeker niet complimenten te geven!