Wat moet je regelen als startende ondernemer?

0
77

Je hebt de eerste stap gezet en je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu kan jouw ondernemingsavontuur beginnen maar, wat moet je allemaal regelen? Het ligt er vaak aan wat voor een bedrijf je hebt, maar over het algemeen zijn de punten in dit artikel voor iedereen aan de orde. Wat je moet regelen als startende ondernemer lees je hier.

Zakelijke rekening openen

Een zakelijke bankrekening openen is vaak één van de eerste dingen die je regelt nadat jij je hebt ingeschreven als ondernemer. Dit kun je in principe prima doen bij de bank waar je ook je persoonlijke rekening hebt. Op die manier zie je namelijk in de bank-app direct wat je saldo is van zowel je persoonlijke-, als je zakelijke rekening.

Heb je dit nou liever niet? Dan is het ook mogelijk je zakelijke rekening ergens anders onder te brengen. Ga je op zoek naar een bank die perfect bij jou aansluit, kijk dan ook zeker naar de kosten. Deze kunnen per bank namelijk erg verschillen bij zakelijke rekeningen.

Zakelijke telefoon

Natuurlijk kun jij je klanten je privé telefoonnummer geven, maar naarmate je klantenbestand groeit, zullen ook de telefoontjes toenemen. Daarom is het aan te raden en zakelijk abonnement af te sluiten. Ben je niet meer aan het werk? Dan kan de telefoon uit. Ook geeft het een soort rust dat je privé en zakelijk op deze manier gescheiden hebt.

Daarnaast is het ook zo dat je, wanneer je veel bestanden verstuurd, dit erg vervelend kan zijn wanneer je dit telkens op je privé telefoon moet doen. Deze staat waarschijnlijk al vol met foto’s en andere bestanden. Door dit met een zakelijke telefoon te doen loop je niet het risico dat je per ongeluk een foto van je hond meestuurt naar een nieuwe klant.

De boekhouding

Dit is een hele belangrijke, niet alleen voor jou, maar ook voor de Belastingdienst. Je moet alles bijhouden, en dat kan erg lastig zijn. Hier zijn verschillende handige programma’s voor te vinden maar wanneer je dit liever wilt uitbesteden doe je er goed aan direct op zoek te gaan naar een goede boekhouder. Zeker wanneer je niet zoveel van boekhouden afweet is dit aan te raden, om te voorkomen dat je bepaalde punten mist in je boekhouding.

Je eigen website

Door een eigen website online te zetten zorg je ervoor dat potentiële klanten eenvoudig in contact kunnen komen met je. Daarnaast kunnen ze op je website ook op zoek gaan naar meer informatie over jou, je bedrijf en je werkzaamheden.

Weet je niet hoe je dit zelf moet doen, of heb je er simpelweg geen tijd voor? Dan kun je op zoek gaan naar een webbuilder. Hij of zij kan dan jouw website volledig naar wens maken voor je, terwijl jij bezig bent met je eigen onderneming.

Klanten werven

Reclame is belangrijk voor elk bedrijf, dus ook voor die van jou. Een eigen website draagt hier al voor een groot gedeelte aan bij, maar je kan ook zorgen voor reclame op andere manieren. Bijvoorbeeld door social media aan te maken voor je bedrijf en daar reclame te maken, of een stukje in de krant te laten plaatsen. Verder werkt mond-op-mond reclame nog altijd het beste, dus vertel vooral aan iedereen dat je voor jezelf bent begonnen.